Loading...
FOTOREIS2018-03-21T09:15:00+00:00

Tijdens de reis logeren we dicht bij het natuurpark La Morama op loopafstand van het fantastische Alcaucin. Dit is één van de “Pueblos Blancos” aan de Ruta Mudejar, een weg door de bergen met imposante vergezichten en meerdere fotogenieke dorpjes.

Doel van deze fotoreis

Je leert kijken en vastleggen, je haalt meer uit je camera en maakt voortaan op reis en vakanties indrukwekkendere en technisch betere foto’s. Professionele fotografie is meer dan alleen maar op een knopje drukken of een selfie-stick voor je houden en lachen. Het is een manier van kijken en vastleggen die voor iedereen anders is. Dat willen we vooral ook zo houden. Er worden handvatten aangereikt om anders te kijken en het beeld wat je voor ogen hebt vast te leggen. Praktijk is erg belangrijk en daar zal dan ook de meeste aandacht aan gegeven worden. Maar zonder theorie is het bijna onmogelijk je te ontwikkelen. De theorie krijg je op een speelse wijze voorgeschoteld. Hierbij is ook aandacht voor de verschillende vormen van fotografie; bijvoorbeeld natuur, straat, landschap en portret.

Hoe is de fotoreis opgebouwd?

Op de eerste avond is er een korte kennismaking en presentatie, ook vertellen we wat we de volgende dag gaan doen: iedere deelnemer benoemt zijn of haar ambitie.

Na het ontbijt gaan we aan de slag, mogelijk dat we een autorit van maximaal 1,5 uur gaan maken. Wil je zelf individueel werken dan is dat geen probleem; we zien elkaar dan weer uiterlijk tijdens de lunch. Na de lunch – afhankelijk van de plek – gaan we verder met fotograferen of vertrekken we weer naar ons park.

Op het park aangekomen een gezamenlijk foto’s bespreken  en eventueel bewerken worden.

±20.00-20.30 kunnen we gezamenlijk gaan dineren en onder het genot van een drankje terugblikken. Dit doen we meestal in het dorp, maar mochten mensen het leuk vinden om te koken kunnen we daar ook voor gaan. De fotograaf is een fanatiek hobbykok en is daar wel voor in.

Het programma is interactief en kan altijd worden aangepast.

Iedere avond is er een bijeenkomst met wat theorie. Onderwerpen die dan ter sprake komen zijn: sluitertijd, diafragma, ISO, brandpuntafstand, compositie, spelen met licht, belichting, zwart-wit, stitching, lang belichtingstijden, beweging enz. Hebben we die dag gefotografeerd, dan worden de gemaakte foto’s besproken en waar nodig verbetertips gegeven.

Het programma Lightroom (LR van Adobe) gebruiken we om de gemaakte foto’s te optimaliseren en een andere sfeer mee te geven. Uiteraard is iedere stap goed te volgen via projectie op een scherm. Natuurlijk kun je de foto’s ook op een eigen laptop bewerken.

Op het eind van de bespreking vertellen we waar we de volgende dag naar toe gaan en wat de fotografische uitdagingen zijn. Vanzelfsprekend is de fotograaf tijdens de avonden en het werken in de praktijk aanwezig om tips te geven en vragen te beantwoorden.

Tijdens de reis maak je je foto’s aan de hand van opdrachten van de fotograaf of ga je lekker vrij aan de slag. De cursist maakt hiervoor zijn eigen keuze. Het beeldmateriaal bekijken en bespreken we gezamenlijk, zodat alle deelnemers ook van elkaar kunnen leren.

Voor wie is de cursus bestemd?

Zowel de beginnende als ook de meer ervaren amateurfotograaf is welkom. Er is ruim voldoende aandacht voor iedere deelnemer.

Uiteraard blijft er voldoende tijd over om op eigen gelegenheid op pad te gaan en te genieten van je verblijf in de prachtige natuur.

Bovenstaande foto is niet een groep onder mij begeleiding, ik werk meer individueel !

Onder begeleiding van:

De begeleider van deze week is Peter Laarakker, sinds 1984 professioneel fotograaf. Peter werkt onder de naam Visual Photo Design (www.visualpd.nl). Voordat hij begon met zijn carrière als fotograaf heeft hij in het onderwijs op een middelbare school gewerkt. Hij heeft ondertussen al zo’n 30 jaar ervaring als professioneel fotograaf en beschikt hij over veel kennis op het gebied van de digitale fotografie. Zelf fotografeert hij met NIKON, bijna 100% in RAW. De foto’s worden later “ontwikkeld” in het fotobewerkingsprogramma Lightroom. Hij heeft menig stagiaire opgeleid tot professioneel fotograaf en vele amateurs geholpen ‘beter te kijken’. Het is niet zijn ambitie te vertellen hoe je het precies moet doen, maar hij heeft een aanpak à la Montessori: leren door zelf te doen. Peter probeert je als fotograaf verder te brengen. Aan de hand van thema’s leer je hoe je jezelf kunt verbeteren. Het gaat erom of je het beeld wat jij gezien heb kunt vertalen naar een voor jou mooie foto.

Wat heb je nodig?

Veel plezier en inzet, liefst een camera die RAW-bestanden kan maken.
Een laptop met LR zou handig zijn; noodzakelijk is dat zeker niet, (1 maand gratis te gebruiken dus vlak voor aanvang reis even installeren)
Je eigen persoonlijk spullen voor de week.
Mocht je beeldmateriaal hebben, dat je eerder gemaakt hebt en het willen bespreken, schroom dan niet dit mee te nemen.

De verblijfsaccommodatie
Iedereen heeft een eigen kamer.  Het is mogelijk met 2 personen een kamer te delen.

Wat is inbegrepen?

enthousiaste en professionele fotobegeleiding van Peter Laarakker
volpension verblijf (met uitzondering: eerste dag alleen avondmaaltijd en laatste dag alleen ontbijt en lunch)
vervoer ter plaatse Alcaucin
fotobesprekingen met beamer en Lightroom (LR)
Terugkomdag in Weurt en 1 print van je mooiste beeld van de reis

Wat is er niet inbegrepen?

heen- en terugreis naar Malaga – Spanje
alle drankjes
verzekeringen (bijv. reis- en annuleringsverzekering)
persoonlijke uitgaven

Wat is de prijs?

€1250,- per persoon op basis van eenpersoonskamer inkl de fotografie cursus (even onder voorbehoud)

€  850,- extra voor 2E  cursist  op basis van tweepersoonskamer inkl de fotografie cursus zonder fotografie cursus ook mogelijk vraag naar de prijs

Aanbetaling € 200,00 bij reservering  de helft 1 maand voor vertrek datum  en  rest bedrag moet moet betaald worden voor of op dag van start.

INTERNATIONALE GROEP MOGELIJK!

Wat is het aantal deelnemers?

De reis gaat door vanaf 5 deelnemers. De groep (fotograferende ) zal maximaal 8 personen groot zijn.

Overige informatie

vervoer naar Malaga; Met Ryanair ben je vaak onder de € 100,00 retour klaar

Verzamelen

We verzamelen in Spanje in principe bij het bungalowpark, maar er kan gekeken worden voor gezamenlijk vervoer vanaf Málaga/ Málaga Airport. De prijs is € 80,00 voor een rit met maximaal 4 personen.

Vragen bel even vaak het handigst   024-3223870

info@visualpd.nl

Adresgegevens

Westkanaaldijk 4
6551 AA Weurt
Nederland
K.v.K. 100275380 Nijmegen
Contactgegevens

t 0031(0)24-3223870
m 06-53534088
info@visualpd.nl